Justdata Cloud


Cloud Computing is de toekomst. We kennen natuurlijk al jaren de boekhoudprogramma’s in abonnement vorm en maar ook Gmail, Hotmail of MSN zijn cloud diensten? Hoe komt het dan dat je nu overal Cloud hoort? De sterk verbeterde internetverbindingen maken het mogelijk om steeds meer diensten via internet beschikbaar te maken.

Er komen steeds meer aanbieders van zakelijke oplossingen via Cloud Computing, bijvoorbeeld Microstof met Office 365. Maar misschien is het voor uw bedrijf handiger om een eigen Cloudomgeving te creeren? Of heeft u liever een Private Cloud zoals Justdata dat tegenwoordig steeds vaker aanbiedt aan haar klanten?

Uw Server bij ons in het datacenter en u betaald alleen een klein bedrag per werkplek per maand voor de diensten die u afneemt. Er zijn veel mogelijkheden omtrent Cloud waarover wij graag met u willen sparren om voor uw bedrijf tot de juiste keuze te komen. Met name kostenbesparing, efficient werken, flexibiliteit, rendement en een lage investering en stabiliteit zijn redenen om Cloudcomputing te overwegen.

Werkplek 365

Werkplek Online is een Windows Desktop die overal en altijd via internet beschikbaar is.

De werking is simpel.

U logt in via een website en heeft direct toegang tot email, agenda, documenten en de diverse Microsoft applicaties. U betaalt een vast bedrag per gebruiker, per maand.

Wat is Werkplek 365?

 • Maak e-mail en documentbeheer simpel

  Verstuur e-mail en beheer je documenten productiever met onze vereenvoudiging op Office 365 of Hosted Exchange/SharePoint.

 • Log in één keer in op al je apps via Single Sign-On

  Creeër een desktop ervaring door met één keer in te loggen toegang te krijgen tot al jouw applicaties, hierdoor bespaar je een hoop tijd.

 • Beheer elk bedrijfsproces in je browser

  Koppel al je bedrijfsprocessen zoals activiteiten of projecten aan documenten of e-mail met eenvoudig op maat te maken Business Apps.

 • Verbind met Legacy Windows Applicaties

  Creëer een hybride werkplek waarin je Legacy Windows applicaties kunt starten, zo kun je cloud en lokale apps integreren in één werkplek.

Werkplek Online

Werkplek Online is een door Justdata beheerde en gehoste werkplek die via internet beschikbaar is. Dus geen eigen infrastructuur en ICT beheer! Flexibel en betrouwbaar.

De basis werkplek bestaat uit:

 • Windows werkplek incl. Windows licenties
 • 500MB schijfruimte
 • Hosted Exchange met 25 GB opslag

De basis werkplek is op 4 manieren te upgraden

Office

Kies uw Office pakket vanaf
€ 12,95

Office

Kies uw Office pakket


vanaf € 12,95

Click Me!

Opslag

Bepaal uw capaciteit incl. backup 10 GB vanaf € 2,10

Opslag

Bepaal uw capaciteit incl. backup 10 GB € 2,10

Click Me!

Applicaties

Integreer eigen applicaties
vanaf € 39,00

Applicaties

Integreer eigen applicaties
vanaf € 39,00

Click Me!

Service

Kies uw serviceniveau vanaf € 8,95

Service

Kies uw serviceniveau

vanaf € 8,95

Click Me!

Werkplek Online zorgt voor een optimale beschikbaarheid van applicaties en informatie.

Zo creëren we we een centrale ICT omgeving waarmee bereikbaarheid, snelheid, flexibiliteit, continuïteit en kostenbesparingen worden gerealiseerd.

Zijn er alleen maar voordelen? Helaas niet. Daarom zetten we alles voor u op een rij.

Voordelen


Medewerkers kunnen zonder ingewikkelde techniek vanuit huis of een willekeurige andere locatie volwaardig werken. Hiertoe hoeft er over het algemeen geen enkele installatie van applicaties plaats te vinden op de werkplek. Ook voor stagiaires, inhuurkrachten en bezoekers is een online werkplek zeer snel geregeld.
Justdata geeft support: in het geval van een bedrijfskritische storing staan wij zelfs 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. Ook het beheer van de lokale werkplekken bij u op locatie kunnen wij van u overnemen. Zo kunt u zich volledig richten op uw primaire bedrijfsactiviteiten.
U hoeft geen grote investeringen te doen in hardware en licenties. U betaalt voor wat u afneemt op basis van een vast bedrag per maand.
Het toevoegen en/of het verwijderen van werkplekken en/of applicaties is in een mum van tijd geregeld door onze professionele Servicedesk. Geen lange, dure installatie- en configuratietrajecten. U geeft aan wat uw wensen zijn qua applicaties en u kunt gelijk aan de slag.
Servers, storage en netwerkcomponenten van de meest moderne technologieën staan in het datacenter van Lesscher IT redundant opgesteld en zullen te allen tijde up-to-date gehouden worden. Voor bedrijven in het MKB is het vaak onbetaalbaar om een dergelijke ICT omgeving aan te schaffen.
De ICT omgeving in het datacenter van Justdata is zeer goed beveiligd. Ten eerste is ieder component dubbel uitgevoerd. Bij het uitvallen van één, neemt een ander het over. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van zeer geavanceerde software om alle dataverkeer te scannen en schoon te houden van virussen, spam en andere malware. Ook de beveiliging van buitenaf is zeer goed geregeld. Indien wenselijk kunt u uw medewerkers voorzien van een token, zodat zij naast het inloggen met hun gebruikersnaam en wachtwoord, tevens een persoonlijke pincode en een wijzigende code dienen te gebruiken.

Nadelen


Werkplek Online is alleen te benaderen via een goed werkende internetverbinding (UTMS, WIFI of bekabeld). Wanneer de collega niet over een internetverbinding beschikt dan zal hij of zij van te voren zijn documenten op de lokale werkplek moeten plaatsen. Een lokale Outlook cliënt kan overigens wel zo geconfigureerd worden dat ontvangen mail te benaderen is.
Wat zowel een voordeel als nadeel kan zijn, is dat een collega niet de mogelijkheid heeft zelf software te installeren binnen Werkplek Online. Indien hier autorisatie voor is dan kan de medewerker dit alleen uitvoeren op de eigen lokale werkplek.
Iedere collega heeft zijn eigen online werkplek nodig. Het is licentie technisch niet mogelijk een desktop onderling te delen. Wel is mogelijk om een collega alleen een e-mail account te geven en niet een volledige desktop. Hiermee kunt u de maandelijkse kosten beperken.
De prijs van Werkplek Online is marktconform. De prijs/kwaliteit verhouding is zelfs uitstekend. De online werkplek oplossing is alleen niet de goedkoopste oplossing om een ICT omgeving aan te bieden. De garanties zijn echter wel erg hoog waardoor het moeilijk is te vergelijken. U zult zich dus moeten afvragen wat volledige ontzorging en optimale uptime garanties uw bedrijf waard is. Daarnaast is het belangrijk na te gaan wat de gehele ICT omgeving u jaarlijks kost. Denk dan ook aan stroomkosten en de facturen met betrekking tot het beheer en onderhouden van het netwerk.